Holarkivet
Holens2016

20161226

Vrena

Annandag jul i Vrena Folkets Hus - det är vår tradition sedan många år. En toppenkväll med årets bästa publiksiffra! Det är gott att årets sista spelning blev så bra. Nu tar vi ledigt drygt två veckor och så startar vi 2017 med att spela upp till dans i Bromma salen i Alvik 12 januari.


/-/ Monika


20161213

Brunnsparken, Örebro

En regning Lucia-dag... Blaskigt ute men varm och go stämning inne i Brunnsparken. Arrangören bjöd på glögg och pepparkakor, både till oss i orkestern och publiken. Arrangör Eva hade plockat fram lucia-krona, tomteluva och stjärngossestrut som hon tyckte att vi skulle ha på oss. "Självklart " blev vi riktigt snygga i dessa (hm) och vi spelade med våra olika huvudbonader på oss  hela passet efter paus. Snyggt, sa en del. Andra såg mer tveksamma ut.. Jag själv ingår i den senare kategorin...

Jerka var "kompledig" idag och firade dottern Sofies examen i Stockholm så vi hade vikarie på trummor: Stefan Palm. Han fixade trummandet galant! Tack Stefan för att du hjälpte oss!

Nu tar hela orkestern ledigt fram till AnnanDag Jul då vi spelar upp till dans i Vrena Folkets Hus kl.19-23. Kent har vid något tillfälle talat om för vår publik hur han ska "julstöka" så det ser jag fram emot - det stökandet borde väl börja snart?!?....!


/-/ Monika20161211

Storfors

Fy tusan vilket dåligt väglag det var när vi åkte till Storfors idag! Vi tänkte förstås att "nu kommer det inga på dans, de vågar sig inte ut i detta halkiga väglag". Men det blev en riktigt bra kväll! Vi fick lite mer godsaker att smaska på och traditionsenligt fick vi en burk minipepparkakor av en dansare. Tack!

Rigmor var i form och ledde, som hon brukar, långdansen som avslutade kvällen i Storfors. En trevlig tradition att dansa in julen.

Familjen Redman var på plats och Markuz och Mikael fotograferade och dokumenterade under kvällen.

Väglaget hemåt var också halkigt så nu håller Kent och jag tummarna att det går fint för Jerka och Kenneth som har längst hemfärd ikväll.


/-/ Monika

20161209

Vingåker

Ännu en jättetrevlig eftermiddag i fina Vingåkers Parken. Många dansglada gäster och vi alla njöt av Heidies goda bullar, kakor och mackor. Hon syltar, saftar och bakar så det står härliga till och allt med finess och bästa kvalitet! och det som blir över efter dagens dans säljer hon till bra pris.  Allt gör hon för att främja parken. Kanonbra jobbat av henne och hennes medarbetare!

Vi i orkestern fick goda julklappar av några dansare - mums vad det smakade bra!  Nu tar vi "kompledig" lördag och så ser vi fram mot söndagens spelning i Storfors - där är det traditionseligt att danskvällen avslutas med långdans så att julen dansas in.  Hoppas vi ses!


/-/ Monika


20161205

Avesta, Årsunda, Bollnäs

5 plusgrader och varken snö, is eller frost - dé é sånt som jag gillar och så har det varit hela helgen. Det underlättar en hel del när man är ute på vägarna och far.

Vi har i helgen haft en mycket trevlig 3dagarsturné. Avestaparken var det första stoppet där över 200 dansare gjorde oss sällskap.

Hela orkestern nattade sedan över "hemma" hos min mor & far  å mig i Aspåker. Dala-Husby...

Mamma bjöd bla. på Mossaka, med köttfärssås och Potatis. Oj va gott...

Anrika Årsundapraken känns det som en ynnest att få spela i.

Kent gjorde ett konstigt uttalande i pausen som hade med Kenneths syn  att göra, vilket kommer att gå till historien...(de är hemligt och kommer troligen aldrig att offentliggöras)

Sveriges bästa scen och danslokal ligger i Bollnäs ...

Sjukt skoj att spela i Bollnäs där alla verkar gilla oss och våra låtar.


/-/ Jerka20161130

Köping

Idag rattade Kent bussen mot Köping och eftermiddagsdans i Folkets Hus. Det blev en trevlig tillställning där vi bjöds på godis innan spelningen och så fick vi toast Skagen i pausen. Det var gott ! och säkert nyttigt också....

Morgondagen kommer att ägnas åt våra ordinarie arbeten och så ska vi packa diverse grejer då vi kommer att ha en tre dagars turné framför oss. Väl mött på någon av våra kommande spelningar!


/-/ Monika20161127

Häradshammar, Månkarbo

Detta blev en spelhelg sent att förglömma.

Vi började i Lördags ute på Vikbolandet att spela i Häradshammars bygdegård. Lång spelning (4,5 tim) men det va ganska många som stannade kvar till sista dansen å det tackar vi för.

Efter alldeles för lite sova drog vi under Söndagen vidare mot Månkarbo.

Eller. ?

Planeringen va att vi skulle käka lunch i Skolsta utanför Enköping längs den utstakade resan.

Kent råkade dock prata i telefon (Med Kjell Dahl - så det är hans fel) när han skulle ha åkt rakt fram i Västerås mot Enköping, så då gick det som det gick. Åt skogen.

Av någon anledning drog han norrut mot Sala å kom på det när det va 1 mil kvar till Sala..

(kan inte TV4 starta programmet - TANKSPRIDDAST KAPELLMÄSTARE ?)

Väl framme i Månkarbo gick det inte heller bra.

Lätt snöstorm och strömavbrott en halvtimme innan vi skulle börja spela. Avbrottet höll i sig och vi knatade runt å spelade akustiskt med dragspel och elgitarrer utan el. Själv vispade jag så gott det gick på min textpärm.

Det bästa av allt va att alla förstod läget och sjöng med och tom dansade.

Klockan: 17,02 kom strömmen tillbaka och vi kunde köra igång med - Lika kär nu som då....

Det blev ett litet strömavbrott till senare under kvällen, men de va bara kort å vi kunde fortsätta till klockan slog ÅTTA...


/-/Jerka20161119, 20161120

Valdemarsvik, Kumla

Lördagskvällen i Valdemarsvik blev en mycket trevlig kväll. Publiken bestod av dansare i blandade åldrar och fantastiskt duktiga buggare! Tänk vad roligt det är när människor i olika åldrar/flera generationer möts och har kul tillsammans! Arrangörerna var omtänksamma och skickade med oss många mackor på vår hemfärd och naturligtvis smakade det Bra. Hur kan det komma sig att nattmacka är så vansinnigt gott?!

På söndagesefermiddagen intog vi scenen i Kumla Folkets Hus. Man kunde ana en viss ofokusering vid soundcheck...lite trötta var vi nog... någon i orkestern kom på att "vi gör som i skidskytte" : den som spelar fel får ta en "straffrunda". Först ut på denna runda blev Kenneth och som stark tvåa kom jag. När sedan dansen drog igång var det skärpning och fokus och det blev en kanoners eftermiddag med säsongsrekord!


/-/ Monika


20161118

Gävle

Strax efter frukost på fredagsmorgonen startade vår färd mot Gävle. Regnet det bara öste ner.... Framme i Parken möttes vi av arrangör Leif som sin vana trogen bjöd oss på lunch. Det satt som en smäck! Tusen tack!  Nästan tvåhundra dansare kom och höll igång ihop med oss. En del berättade att detta var sista gången vi ses för i år - de ska fly från regn och slask till värmen på Kanarieöarna. Vi hoppas de får det gott och vi turnerar vidare: ikväll vankas det dans i Valdemarsvik med start kl.19.00 och imorgon börjar dansen kl.16.00 i Kumla. Hoppas vi ses!/-/ Monika20161105, 20161108

Vallentuna, Hedemora

Två spelningar med snö på vår färd till och från spelplatserna. I lördags när vi rullade mot Vallentuna gick det väldigt långsamt och stundtals stod trafiken still på motorvägen p g a olycka. Vi hann fram i tid och kvällen flöt på precis som den skulle. Leo håller stilen: varje gång han dansar till oss så kommer han med rosor till mej. Så himla gulligt av honom! Jag är både rörd och tacksam! Arrangör Marita köpte lotter och höll tummarna som bara den under lotteridragningen och visst vann hon! Vinsten bestod av en trisslott... så fler tummar hölls när den skulle skrapas. Jag tror det blev en liten vinst på den också...

På tisdagsmorgonen startade färden för att vara i tid i Hedemora Parken till eftermiddagens dans. Det finns inga arrangörer som dessa herrar i Hedemora Parken som är så fulla av upptåg! Idag hade de dukat snyggt till mej, de vet hur en dam i orkestern ska behandlas. Herrarna fick hålla tillgodo med papperstallrikar och så tyckte de att Kent kunde stryka scenkläderna åt oss. Så direkt på scenen när vi kom dit stod en strykbräda och ett strykjärn och väntade på Kent. Våra husbilsvänner Kaj och Marianne var på plats och fick sig, även de, ett gott skratt. Nu blir det några dagar med vanliga arbetet och sedan är det dags för Holens att ta ton på FUB dans i Stockholm på fredag. Håller tummarna för bra väglag... Ni som ska ut på vägarna: kör föriktigt!


/-/ Monika20161103

Alvik

Föreningen "Nya vänner" annordnade dagens dans i Alvik.

Det blev en härlig uppslutning med både bekanta och nya dansare på plats, samt kramkalas både före och efter. Det gillar vi.

Vintern börjar smyga sig på och de var -3C när jag kom hem till Bålsta efter spelningen. Dags att vässa isskrapan igen - fy !!!

På Lördag röjjer vi loss i Vallentuna, välkommen dit !


/-/ Jerka


20161031

Sala

Oktobers sista dag och dans i Sala parken. Som alltid en trevlig eftermiddag  med många bekanta ansikten. Lite extra roligt var det att träffa Thord igen, det var längesedan han dök upp på dans. Många i publiken rapporterade till oss att de hört på nyheterna att det är snö på gång så nu är det dags att sätta på "pigge-hjulen" som kapellmästarn brukar säga. Det får bli kvällsnöjet imorgon att få dit dem... Kör försiktigt på vägarna!


/-/ Monika20161028

Södertälje, allaktivitetshuset i Saltskog.

Undertecknad kapitulerar genast och ber om ursäkt att det gått så många dagar utan jag skrivit en enda rad om vårat gig i Måndags i Södertälje.

Alla i Holens har ju andra jobb att sköta och eftersom vi är deltidsdansband blir det ibland knepigt att hinna med.

Jag hade väntat mig att min "fulstrumpkombatant" Lasse dykt upp i Södertälje, men det gjorde han inte.

Vår spelplan ser jättebra ut inför 2017 och du kan klicka dig dit själv för att hämta information...


/-/ Jerka20161023

Jakobsberg

Igårkväll spelade vi i Jakobsberg. Varannan gammeldans är det som gäller där. Vissa låtar får vi inte missa att spela utan är nästan beordrade att spela, såsom Stjinnbrakka, stilla vals, tango, Crazy mfl.

Min vän Christer från Bålsta smög runt å knäppte 1000 kort under kvällen. De kan man göra nu när det inte längre är filmrulle som gäller. Ska bli kul att se resultatet.


/-/ Jerka20161021

Lesjöfors

I ett väldigt grått väder gick vår resa genom skogarna mot Lesjöfors. På plats fanns inget av det gråa kvar - det blev en Bra kväll med mycket folk. Ja det blev så pass många att kökspersonalen knappt hann med: "oj oj, så här mycket folk hade vi inte räknat med", sa de i pausen. Herrarna i orkestern som alltid är kaffesugna hämtade sig varsin liten kopp kaffe i köket och Kenneth blev så glad när han fann lite mjölk också. Och jag hittade några äggmackor som vi mumsade på.  Jag försökte pyssla om Kent med ögondroppar som skulle lindra hans ögoninflammation men ögonen bara rann och var eldröda. Men nu i skrivande stund har han varit hos läkare och fått botemedel så nu hoppas vi att ögonen snart är bättre.

Snart rullar vi mot Jakobsberg och kvällens dans där det är varannan modern och gammeldans. Välkomna!


/-/ Monika
20161020

Inför Lördagen i Jakobsberg

Vi ser fram emot och hoppas att det kommer riktigt mycke folk till NT-gymnasiet i Jakobsberg och dansar till oss.

Vi har bjudit in en vän till mig från Bålsta som pluggar fototeknik mm i Sigtuna och ett av hans uppdrag i utbildningen är att plåta ett event. Vad kan vara bättre än att komma på en dans med Holens då ?

Vi ses på Lördag i Jakan !


/-/ Jerka20161019

Skara

De va nån som knyckte min smörgås ifrån logen.

Undertecknad brukar inte käka så mycke i pausen, utan brukar hellre spara förplägnaden tills att vi spelat klart. Jag vet inte hur det gick till men nån måste ha smygit sig in i vår loge och stoppat i sig min smörgås samt Majlise fantastiska wienerbröd som enkom va gjorda för oss i Holens. (läs Kenneth) En härlig afton blev det dock, och vi ses snart igen..


/-/ Jerka20161013

Grums

Älg är gott att äta. I synnerhet om man skjutit den själv med egen studsare. De va en hel del av våra trognaste dansare som valt att sitta på älgpass denna afton i Grums. Ändå fick vi ihop över 200 pers som hellre valt att studsa runt till Holens dansmusik.

Inte ens Ola va på plats, men vi känner på oss att han tänker bjuda på en älgstek nästa gång vi kommer.

(kom ihåg att bena ur den)

Man vill ju inte ha horn, ben och klövar  på tallriken...


/-/ Jerka20161008

Främmestad

Vid lunchtid på lördagen började vår resa mot Främmestad. Vi stannade vid Brändåsen för att få lite mat i magen och sen rullade vi vidare. Arrangör Tore mötte oss när vi kom fram och vi kände alla ett visst pirr inför kvällen... De senaste danserna hade inte gått så bra så fr o m denna höst har de bytt dansdag från söndag till lördag då det var för mycket konkurrens på söndagarna. Det visade sig vara ett klokt beslut! Det kom mycket folk denna lördagkväll så både arrangörer, publik och så vi i orkestern var jättenöjda och glada. Tore och hans medarbetare är så omtänksamma och skickar alltid med oss kaffe, loka, läsk och mackor att ha på hemvägen. Vi bockar och niger och säger Tack för en Bra kväll!


/-/ Monika
20161007

Vingåker

Eftermiddagsdans i fina Vingåkers Folkets Park var som  alltid en trevlig tillställning. Fikakön ringlade sig lång i pausen så Heidi och hennes medarbetare hade fullt upp en stund.

Vid lunchtid på lördag är det dags att sätta sig i bussen för att ta oss till Främmestad. Hoppas vi ses!


/-/ Monika20161002

Eskilstuna

Vi ber att få tacka Anders och Erika samt all annan inblandad personal för en mysig eftermiddag på Pingvinen idag.

Bamsekramar till alla som kom och dansade från oss i Holens och vi hoppas på ett snart återseende !


/-/ Jerka20160927

Alvik

Härlig eftermiddagsdans i Brommasalen i Alvik idag. 200 personer var på plats å dansade-  trots att sommaren vägrar släppa taget med 20C i Stockholmsluften och strålande sol.

En liten men dock "Sordindämpad" stämning blev det efter uträttat förvärv då orkesterbussen fått 650- i böter efter att ha parkerat på anvisad plats i Alvik. Efter detta var det en olycka på E18 vilket medförde att det tog 2 timmar att åka 4 mil till Bålsta.

Visst ja ! Kenneth som parkerat ej i vägen för någon -  i ett industriområde i Kallhäll, passade åxå på att få P-bot.

Tur att vi haft en höjdarspelning innan !


/-/ Jerka20160922

Fyris Park

Dansfolket som åker till Uppsala och dansar sviker oss aldrig. Jätteskön stämning som vanligt, med vänner från Bro och Stockholm bla.

Undertecknad är lite xtra mallig, då jag fick "back-stage" - beröm för låten: När lyktor tänds på andra sidan bron. Aplåder och beröm kan man aldrig få för mycket av.

Nu är det spelledig helg sen hoppas vi att många kommer till Alvik på Tisdag! Väkomna !!!


/-/ Jerka20160912, 20160913, 20160914

Möklinta, Örebro, Lövsta

I strålande sol rullade vi mot Möklinta på måndagen. I denna lilla by hade vi i Holens inte spelat förut så det blev "en ny nål på spelkartan". Trevligt och mysigt!

Tisdagen blev lika solig och fin och då rattade Kent bussen mot Brunnsparken i Örebro. Där har vi spelat många gånger och många bekanta dansare kom denna eftermiddag. Vi packade raskt ihop våra grejer så att kvällens orkester Blender fick plats på scenen.

Onsdagkvällen bjöd på sommarvärme så det blev en ljummen kväll på Lövsta loge. Det kändes som riktig svensk sommar när den är som bäst!


/-/ Monika20160902

Vi ställer in

Vi i Holens ställer in närmast kommande spelningar. Min svärmor, Kents mamma, har i veckan lämnat oss.  Vi känner att vi i nu-läget inte har den energi som behövs att stå på scenen och sprida glädje. Arrangörerna i Alvik, Kvarnsveden och Kungsgården är vidtalade och det kommer att bli andra orkestrar som spelar. Vi räknar med att vår nästa spelning blir Möklinta 12/9.


Vi tackar för era varma tankar. Vi vill Inte dela vår sorg i sociala medier såsom t ex Facebook. Var vänliga respektera vår önskan.


/-/ Monika20160827

Orsa

Som vanligt är det lite xtra kul att spela hemma i dalom.

Med hjälp av miniräknare och dator har jag kommit fram till att det måste va ungefär 36 år sedan jag flyttade därifrån.

Men jag är stolt att det fortfarande hörs var man kommer ifrån.


När jag är ute å kör taxi mellan spelningarna - mestadels i Bålsta och norr om Stockholm, är det 2 saker som kunderna frågar om.

1. Älä mycke å göra då ?

2. Var kommer du ifrån ?


Dé é roligt att prata om dialekter med kunderna, samt sjunga lite Rättviksmål när vi är ute med Holens.


Goggla efter Holens eller leta på Youtube, så kommer du att finna en hel del att lyssna på.


/-/ Jerka160824

Mossbrott

På onsdagskvällen var det dags att spela på ännu en säsongsavslutning. Denna gång i Mossbrott som visade sig från sin bästa sida med toppen-väder! Det blev en trevlig avslutning och nu laddar arrangörerna om inför sommaren-17.

Vi laddar om för "långpass" i bussen upp till Orsa på fredag. Långt att åka, alltid trevligt i Orsa så det gör inget med lång restid emellanåt. Där börjar dansen kl 19.00. Hoppas vi ses!


/-/ Monika


160821

Molkom

Söndagen bjöd på kanonväder i Molkom! Dansen på Upperudslogen blev en "höjdare". Återigen kom flera av våra husbilsvänner och svängde loss till oss och passade på att övernatta vid logen som har en helt magnifik sjöutsikt.

Ca  320 dansare svettades tillsammans med oss och myggen höll sig borta. Toppen!

Nu väntar en vecka fylld av "vanliga "arbeten och så är det dags att spela upp till dans i Mossbrått på onsdag kväll.


/-/ Monika

Holens - Dansmusik från hjärtat