Jerka

Jerker Andersson

 

Jerka

Jerka är en dalmas som bor i Bålsta sedan 23 år. Flyttade från föräldrahemmet i Dala-Husby när han var 16 till Sollentuna/Edsberg i Stockholm 1980. Har sedan bott i Solna, Märsta, Hässelby, Bro och Kungsängen. Han uppskattar de flesta musikstilar såsom naturligtvis dansband, country, swingjazz, evergreens, irländsk och svensk folkmusik.

 

Instrument

I första hand trummor och sång. Spelar också ståfela, gitarr, och Elbas.

 

Har spelat sedan

70-talet. Jag tror att den första spelningen jag nånsin haft var i Jonsboskolans gympasal i Långshyttan. Antagligen var det på nån slags skolfest eller disco. Typ 1977 eller 1978. Jag spelade trummor och sen var det två killar till som båda va skitduktiga på gitarr. Vi lirade endast Status Quo-låtar. Sen vet jag inte hur det gick till riktigt, men jag fick i alla fall vara med Dala-Husby Dragspelsklubb och vispa på trummorna. Det kommer jag ihåg va ett mål som jag hade men aldrig trodde skulle besannas. Jag kunde aldrig tro att jag skulle få va med i dragspelsklubben. Jag tror att en annan trummis (Martinpelto) hade svårt att komma ifrån, och att det var därför jag fick vara med.

I tingshuset i Smedby repade vi och dit kom även en kväll en skräddare och tog mått på oss som var med i klubben. Det var första gången man fick en scenkostym uppsydd till sig. Grå väst och svart skjorta.

 

Arbete

Dansbandstrummis och sångare. Taxichaufför.

 

Fritidsintressen

Snickra, klippa gräs om maskinen fungerar, vilket den aldrig gör, hugga ved, bygga saker.

 

Kör

Körar så mycket jag hinner med.

 

Tidigare orkestrar

Dala-Husby dragspelsklubb, Spectra, Country Colors, Ivan Öst:s, Slokhattarna, Tonline, Treklöver, Accord, Janne Nymanz, Okejdå, Junix, Junix & Anna, Anna & Vi, Hasse Svedberg U.P.A. Frontline, Gul å Blå, Bålsta dragspelsklubb, Holens.

 

Roligt musikminne

"Vildmarkshotellet oktober 2000" Lovord från arrangör och publik: "Ni är det bästa band som har spelat hos oss - någonsin, nästa gång kanske det blir betalt åxå".

 

Några ord om mig själv

"En ledig dag försöker jag hinna med saker jag borde gjort för längesen.

 

Monika, Roger och Kent

"Håller takten så svetten lackar. Taktfast och stabil, ständigt med ett flin."

 

Holens - Dansmusik från hjärtat